Начин на приготвяне
За този уникален портокалов кекс с шоколадова глазура разбиваме яйцата и захарта на пухкава пяна.
Добавяме сока от портокала, настърганата портокалова кора, есенцията и олиото. Разбиваме отново.
Пресяваме брашното с бакпулвера и добавяме към течната смес .
Разбъркваме с дървена лъжица или силиконова шпатула. Изсипваме сместа в кръгла форма с падащ ринг, в която сме поставили хартия за печене.
Печем ароматния портокалов сладкиш до готовност на 150-160 °C (около 30-40 минути).
Всички съставки за глазурата загряваме за кратко на котлона.
Изваждаме кекса от формата и оставяме леко да се охлади.
Заливаме с глазурата и украсяваме по желание портокаловия кекс.