Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли със сос от уиски

Свински пържоли със сос от уиски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свински пържоли със сос от уиски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4 бр.

Необходими Продукти

  • свинско месо - пържоли 4бр.
  • лук - 2 глави
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • уиски - 3 с.л.
  • брашно - 3 ч.л.
  • масло - 50 гр.
  • бульон - месен 200 мл.
  • черен пипер - по възможност на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват, подсушават се и се изпържват в малко растително масло или по желание могат да се изпекат и на скара. Поръсват се със сол и черен пипер и се държат на топло.

Ситно нарязаният лук се запържва в маслото, докато стане прозрачен. Добавя се брашното и също се запържва леко на слаб огън. Сместа се разрежда постепенно с горещия бульон, добавя се захарта. Сосът се оставя да заври и се оставя да ври 2 минути на слаб огън, като се бърка. Ако е много гъст, се разрежда с още малко бульон или вода. Накрая сосът се разбърква с уискито, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.

Пържолите се разпределят в затоплени чинии, заливат се със соса и се поднасят с гарнитура по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: