Начин на приготвяне
Пържолите се измиват, подсушават се и се изпържват в малко растително масло или по желание могат да се изпекат и на скара. Поръсват се със сол и черен пипер и се държат на топло.
Ситно нарязаният лук се запържва в маслото, докато стане прозрачен. Добавя се брашното и също се запържва леко на слаб огън. Сместа се разрежда постепенно с горещия бульон, добавя се захарта. Сосът се оставя да заври и се оставя да ври 2 минути на слаб огън, като се бърка. Ако е много гъст, се разрежда с още малко бульон или вода. Накрая сосът се разбърква с уискито, подправя се със сол и черен пипер на вкус и се сваля от огъня.
Пържолите се разпределят в затоплени чинии, заливат се със соса и се поднасят с гарнитура по избор.