Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с божествен сос

Свински пържоли с божествен сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Свински пържоли с божествен сос
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Ами няма как да не ги опитате тези пържолки Сосът наистина им придава божествен вкус"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1 кг вратни, без кост
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • чубрица
  • масло - 5 с.л.
  • бяло вино - 5 с.л.
  • течна сметана - 200 мл
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • дижонска горчица - 3 с.л.
  • кашкавал - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме пържолите, ако е необходимо. Не ги изтънявам, за да останат сочни.

Овкусявам ги със сол, черен пипер и чубрица. Покривам ги със стреч фолио и поставям в хладилник за около 1 час, за да поемат от подправките.

В нагорещен тиган поставям маслото, като внимавам температурата да не е много висока /за да не прегори, добавям и лъжица олио/.

Запечатваме месото за около 3-4 минути от двете страни. Изваждаме пържолите и ги подреждаме в тава.

Към овкусеното от месото масло изливаме виното, деглазираме за около 5 минути, докато се изпари алкохолът.

Прибавяме течната сметана, дижонската горчица и разбъркваме. Към тях накрая добавяме заквасената сметана и сол на вкус.

С готовия сос заливаме пържолите. Покриваме ги с фолио и запичаме в предварително загрята фурна за около 30 минути /всяка фурна пече различно/.

Махаме фолиото, поръсваме с настъргания кашкавал и допичаме до неговото разтапяне.

Гарнираме ги с ароматни картофки, запечени с риган и зехтин.

Свинските пържоли с божествен сос поднасяме със свежа салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: