gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска Супа»Супа със свинско месо и застройка

Супа със свинско месо и застройка

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Готвач
2181k6019364
Супа със свинско месо и застройка
Снимка: AneliaStefanova
1 / 3
04/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Свинска супа със застройка - пригответе си и хлебче"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г
  • картофи - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 100 мл
  • фиде - 2 шепи
  • олио - 25 мл
  • сол - на вкус
  • розмарин - 1/2 ч.л.
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • За застройката
  • яйца - 1 бр. голямо
  • кисело мляко - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки късове. Слага се да заври на силен котлон.

След като заври, водата се изхвърля и се залива с чиста вода.

Вари се на средна степен до полуготовност заедно със солта, доматения сос и морковите.

През това време се обелват картофите и се режат на дребни кубчета. Оставят се настрана.

Към врящото месо се прибавят ситно нарязаните лук и чушка. Добавят се също олиото и подправките.

Когато месото е почти сварено, се добавят и картофите.

Последно се прибавя фидето, след като всички останали продукти са сварени и свинската супа се сваля от котлона.

В отделна купичка се разбива яйцето заедно с киселото мляко.

След час-два, когато супата е топла, но не гореща, се изсипва яйчената смес, за да се застрои супата.

Супата със свинско месо и застройка е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: