Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Супа от свинско месо с варена застройка

Супа от свинско месо с варена застройка

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5334k1k5
Супа от свинско месо с варена застройка
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5
"Разкошна супичка, която малчуганите ще хапват с много апетит"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • кромид лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • магданоз - няколко стръка
  • олио - 30 мл
  • сол - на вкус
  • фиде - 2 топки
  • за варената застройка
  • яйца - 1 бр. (само жълтъка)
  • кисело мляко - 350 г
  • брашно - 1 с.л. равна
  • бульон - от свареното месо за разреждане
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото /може и да е с кост, може и без/ се сварява в леко подсолена вода. Когато е напълно сварено, се изважда и след като поизстине, се нарязва на дребни кубчета.

Бульонът се прецежда през цедка, заделя се малко за разреждане на варената застройка, а по-голямата част ще прибавите към врящата супа.

В тенджера с мазнината се задушават нарязаният на много ситно лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стебла. След като омекне заленчукът, се прибавя вода и бульон от вареното месо.

Добавя се месото и две топки натрошено фиде (ако желаете, сложете повече). Посолете.

В касерола или друг дълбок съд сложете киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбийте с тел и сложете на котлона. Не спирайте да бъркате, за да не стане на бучки или да загори.

Когато е пред завиране и започне леко да се посгъстява, с черпак добавяйте по малко горещ бульон. Като заври, изсипете застройката в тенджерата при непрекъснато бъркане.

При сервиране поръсете с накълцан магданоз (по желание).

Свинската супа е подходяща за студените дни. В тази рецепта липсват дразнещи стомаха подправки и разни химии като пикантина и изкуствени бульони и е препоръчителна за консумация от малки деца.

Супата от свинско месо с варена застройка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: