Начин на приготвяне
Месото /може и да е с кост, може и без/ се сварява в леко подсолена вода. Когато е напълно сварено, се изважда и след като поизстине, се нарязва на дребни кубчета.
Бульонът се прецежда през цедка, заделя се малко за разреждане на варената застройка, а по-голямата част ще прибавите към врящата супа.
В тенджера с мазнината се задушават нарязаният на много ситно лук, настърганите моркови и накълцаните магданозени стебла. След като омекне заленчукът, се прибавя вода и бульон от вареното месо.
Добавя се месото и две топки натрошено фиде (ако желаете, сложете повече). Посолете.
В касерола или друг дълбок съд сложете киселото мляко, жълтъка и брашното. Разбийте с тел и сложете на котлона. Не спирайте да бъркате, за да не стане на бучки или да загори.
Когато е пред завиране и започне леко да се посгъстява, с черпак добавяйте по малко горещ бульон. Като заври, изсипете застройката в тенджерата при непрекъснато бъркане.
При сервиране поръсете с накълцан магданоз (по желание).
Свинската супа е подходяща за студените дни. В тази рецепта липсват дразнещи стомаха подправки и разни химии като пикантина и изкуствени бульони и е препоръчителна за консумация от малки деца.
Супата от свинско месо с варена застройка е готова.