Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки късове. Слага се да заври на силен котлон.
След като заври, водата се изхвърля и се залива с чиста вода.
Вари се на средна степен до полуготовност заедно със солта, доматения сос и морковите.
През това време се обелват картофите и се режат на дребни кубчета. Оставят се настрана.
Към врящото месо се прибавят ситно нарязаните лук и чушка. Добавят се също олиото и подправките.
Когато месото е почти сварено, се добавят и картофите.
Последно се прибавя фидето, след като всички останали продукти са сварени и свинската супа се сваля от котлона.
В отделна купичка се разбива яйцето заедно с киселото мляко.
След час-два, когато супата е топла, но не гореща, се изсипва яйчената смес, за да се застрои супата.
Супата със свинско месо и застройка е много вкусна.