Пирински гювеч

Марина НордМарина НордНовак1219
30/01/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 049
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се измива и нарязва на малки парчета. Задушава се в мазнината.

Добавя се нарязаният лук и половината от доматите, нарязани на ситно. Залива се с една чаша гореща вода и се оставя да се задуши.

Гъбите и чушките се почистват и нарязват. Добавят се към месото, заедно с лютите чушки и скилидките чесън. Когато месото омекне, се сипва оризът и останалите домати, нарязани на кръгчета.

Оставя се на слаб огън до пълна готовност на месото. Ястието се поднася поръсено с накълцаните магданоз, копър и чубрица.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар