Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Чеснови пърленки

Чеснови пърленки

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
691k123418
Чеснови пърленки
Снимка: Иван Паунов
1 / 3с Видео
06/02/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Апетитни чеснови пърленки, които правят всяко ястие по-вкусно"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 220 мл топла
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 щ.
  • бяло сирене - 200 г саламурено
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • олио - 100 мл
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пърленките са от тези рецепти с хиляди имена и буквално всеки един град в България има свое име за тях. В моята рецепта съм избрал да използвам чесън. Не е нужно да го правите, ако не ви понася чесънът. Просто можете да го оставите настрана.

В купа изсипваме водата и към нея добавяме брашното, солта, захарта, олио и едно яйце.

Започваме да месим. Малко преди да сме доомесили, прибавяме бакпулвера и месим до получаването на леко жилаво тесто.

След това оставяме в купата да почине тестото за 15 мин. Разделяме тестото на 7 равни топчета. Разточваме кръгли кори, с дебелина около 3 мм.

Върху всяка кора натрошаваме малко от сиренето.

Сгъваме всяка кора със сиренето отвътре и оформяме отново топчета. Разточваме същите размери кора, като така сиренето ще се разпредели в тестото.

Загряваме си тиган с малко мазнина на средна температура и печем пърленките за по 3 минути или до почервяване от всяка страна.

В отделен съд смесваме 100-те мл олио и обеления чесън и ги пюрираме с пасатора.

Когато пърленките са готови, с помощта на четчица ги намазваме обилно с чесновото олио.

Чесновите пърленки са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: