Агнешко тербелия

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
26/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 890
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • олио - 1 к.ч.
  • брашно - 3 с.л.
  • яйца - 5 бр
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранявате месото от костите и го нарязвате на хапки. Варите в подсолена вода. Изваждате го и прецеждате бульона.

В тенджера разбърквате киселото мляко, 3 с.л. олио, препечено брашно, размито в 1 ч.ч. топла вода и черен пипер на вкус. Прибавяте яйцата едно след друго.

Варите на слаб огън, като от време на време разбърквате. След 5-6 минути наливате от прецедения бульон.

Когато заври сосът, отстранявате от огъня и бъркате, докато се охлади. Към охладения сос добавяте свареното месо. Отделно в останалото олио запържвате червения пипер. Заливате ястието със запръжката.

Рейтинг

5 0
4 4
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар