Агнешко задушено

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Агнешко задушено
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Който разбира, крехко агнешко месце без гарнитура хапва"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 4 кг плешка и ребра
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 2 с.л.
  • подправка - 2 с.л. готов микс за агнешко
  • сол - на вкус
  • пресен лук - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • моркови - 6 бр. големи
  • черен пипер - 15 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете плешката и ребрата на порции, измийте и ги подсушете.

В купа обединете олиото, червения пипер, готовия микс подправки и сол на вкус, разбъркайте. Всяко парче месо обливайте с 1 ч.л. от сместа и с пръсти втривайте (масажирайте) много добре.

Нарежете лука и джоджена на ситно, а морковите - на филийки, смесете и разбъркайте зеленчука.

В тава с капак разстелете равномерно зеленчука, наредете порциите месо една до друга плътно и поръсете с зърната черен пипер. Не е нужно да наливате вода, защото когато месото е плътно наредено, е достатъчно неговият сос и мазнина, които пуска.

Нагрейте фурната на 200 градуса и поставете тавата в нея със затворен капак. След като месото започне да завира, намалете градусите на 160 и така печете до готовност на месото. Сервирайте задушеното агнешко с агнешка дроб сарма.

Сочно изпечено месо с невероятен вкус, опитайте!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: