Начин на приготвяне
Тиквата се настъргва на едро ренде. Овкусява се с подправките, добавя се яйцето и протеина и се разбърква хубаво.
В кръгла тавичка с диаметър 26 см се поставя хартия за печене и се разстила тиквата.
Запича се в загрята на 180 °C фурна за около 10 минути.
През това време гъбата се бели и се реже на филийки, чери доматите се режат на четвъртинки, моцарелата на шайби, шунката на ленти, а кашкавалът се настъргва на ситно ренде.
След като блатът за пица се е запекъл, отгоре се подреждат продуктите, като накрая се поръсва обилно с кашкавал.
Печете здравословната пица още 10 минути или до приятен златист загар.
След като се извади от фурната, се поръсва с босилек.
Да ви е сладко с моята пица с блат от тиква!
Коментари