Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от тиква

Пица с блат от тиква

Пица с блат от тиква
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
5
"Пица с блат от тиква - досега ако не сте хапвали, непременно си я пригответе"

Необходими Продукти

  • тиква - 350 г
  • босилек - 1 ч.л
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • протеин - 1 с.л. растителен
  • яйце - 1 бр.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • гъби - 1 бр. печурка
  • кашкавал - 150 г
  • чери домати - 3 бр.
  • моцарела - 100 г
  • пуешка шунка - 25 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се настъргва на едро ренде. Овкусява се с подправките, добавя се яйцето и протеина и се разбърква хубаво.

В кръгла тавичка с диаметър 26 см се поставя хартия за печене и се разстила тиквата.

Запича се в загрята на 180 °C фурна за около 10 минути.

През това време гъбата се бели и се реже на филийки, чери доматите се режат на четвъртинки, моцарелата на шайби, шунката на ленти, а кашкавалът се настъргва на ситно ренде.

След като блатът за пица се е запекъл, отгоре се подреждат продуктите, като накрая се поръсва обилно с кашкавал.

Печете здравословната пица още 10 минути или до приятен златист загар.

След като се извади от фурната, се поръсва с босилек.

Да ви е сладко с моята пица с блат от тиква!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Evgenia
Evgenia
Апетитно и здравословно!
08.02.2022 17:41
1
1
Покажи всички подкоментари