Начин на приготвяне
Изцедете хубаво копривата, ако я бланширате сами у дома.
Слага се в блендер заедно с яйцата и се блендира, докато сместа стане гладка.
Изсипва се в купа и се добавят останалите съставки.
Разбърква се хубаво и се оставя 5-10 минути за да поемат триците от влагата.
Ако ви се струва, че още има излишна течност, може да добавите малко трици, но не би трябвало да има, ако сте изцедили хубаво копривата.
Сместа се изсипва в тава, застлана с хартия за печене, и се пече блата за пица на 200 градуса, докато се зачерви леко и стегне.
След това вадите и слагате плънка по ваше желание.
Аз съм използвала доматено пюре, салам, сирене, два вида маслини, много топено сирене и кашкавал.
Редя всичко върху пицата с блат от коприва и връщам във фурната за няколко минутки, докато кашкавалът се разтопи.
Да ви е вкусно!