Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма с гъби и яйце

Пилешка кавърма с гъби и яйце

Пилешка кавърма с гъби и яйце
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Чудите се колко е вкусна тази пилешка кавърма? Трябва да я приготвите, за да разберете"

Необходими Продукти

  • печени чушки - 3 броя
  • пилешко месо - 600 грама
  • чесън - 3 скилидки
  • яйца - 4 броя
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червено вино - 100 мл
  • лук - 2 глави
  • гъби - 3 - 4 броя
  • олио - 4 с.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/3 к.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олио в дълбок тиган и запържете наситнените лук и чесъна. Прибавете нарязаното пилешко и задушете за кратко.

В тиган прибавете нарязаните гъби, а малко след тях - печените чушки на ивички.

Овкусете продуктите със сол и черен пипер. Към почти готовите месо и зеленчуци сипете разтвореното в малко вода доматеното пюре. Налейте и червеното вино, поръсете с кимион и чубрица.

Разпределете продуктите в 4 гювечета.

Печете за 20 минути кавърмата, извадете и във всяко гювече чукнете по едно яйце. Върнете да се допече до готовност.

Пилешката кавърма с гъби и яйце е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е много хубава! Кавърмата стана фантазия!
23.05.2023 21:46