Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Аламинути»Панирани пилешки дробчета с яйца и сирене

Панирани пилешки дробчета с яйца и сирене

GoldGold
Чирак
3821092
Панирани пилешки дробчета с яйца и сирене
Снимка: Gold
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Чухме, че и вие много обичате панирани пилешки дробчета"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • За панировката
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - около 100 г
  • брашно - около 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За този лесен аламинут взимаме пилешките дробчета, почистваме ги и ги измиваме. Слагаме ги в тенджера и сипваме вода.

След това ги слагаме на котлона да се сварят. Варим 10 - 15 минути от кипването на водата.

Когато са готови, ги сваляме от котлона и отсипваме водата внимателно, за да не се изгорим и ги оставяме малко да поизстинат.

През това време си правим сместа за заливката.

Взимаме една купа, чукваме яйцата в нея и ги разбиваме.

След това взимаме сиренето и го натрошаваме на много ситни трохи.

Ако се налага, можем да донамачкаме сиренето с вилицата.

Добавяме малко брашно (някъде около 1 супена лъжица). Сол не се налага, тъй като сиренето е солено. Разбъркваме добре сместа и сме готови за панирането.

Взимаме дробчетата, които трябва да са изстинали достатъчно.

Овалваме хубаво всяко дробче във сместа и слагаме в тиган с олио, което сме загряли предварително.

Пържим панираните дробчета до златистокафяво.

Така панираните пилешки дробчета с яйца и сирене ще се получат хрупкави отвън и меки отвътре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: