Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Сирене по шопски»Сирене по шопски с пилешки дробчета

Сирене по шопски с пилешки дробчета

Сирене по шопски с пилешки дробчета
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сега е моментът да си хапнете до насита с този специалитет от Българската Селска кухня"

Необходими Продукти

  • домати - 4 бр.
  • сирене - 250 г
  • масло - 50 г
  • чубрица
  • яйца - 2 бр.
  • люти чушки - 2 бр.
  • дробчета - 100 г
  • брашно
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробчетата се почистват и измиват. Овалват се в брашно и в малко загрята мазнина се запечатват от всички страни.

На дъното на гювечетата се слага парченце от маслото. Отгоре се слагат обелените и нарязани домати.

Покриват се с натрошено сирене и се поръсва чубрица. В единия край се слага от дробчетата и отново малко масло.

Поставят се в студена фурна с капачетата.

Пекат се на 200 градуса около 30 минути. Изваждат се и се чукват яйцата до дробчетата.

Връщат се във фурната без капачета до готовност на яйцата.

Сиренето по шопски се сервира с люта чушка.

Сиренето по шопски с пилешки дробчета е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: