Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Панирани пилешки дробчета в паста

Панирани пилешки дробчета в паста

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Панирани пилешки дробчета в паста
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
19/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Няма да повярвате колко бира ще изпиете с тези невероятно сочни панирани пилешки дробчета в паста"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • бира - 100 мл
  • брашно - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1 - 2 резена
  • червен лук - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се изчистват, измиват и сваряват в тенджера. След това се прецеждат и овкусяват със сол, черен пипер и лимонов сок на вкус.

Яйцата се разбиват, но белтъците отделно от жълтъците, след което внимателно се смесват.

Брашното се разбърква с бирата, до еднородна смес и се прибавя към яйчната смес.

Дробчетата се потапят в пастата и се изпържват в силно сгрята мазнина.

След това се изваждат с решетеста лъжица върху домакинска ролка, за да се отцедят.

Гарнират се с лимонови резени и нарязана на фино глава лук. Може да се поднесат със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: