Начин на приготвяне
Пригответе, първо, какаова паста, като разбъркате вода и какао.
Разтопете маслото, добавете какаото и бъркайте на гладка паста на слаб огън.
Активирайте маята, замесете тесто и разделете на две части.
В едната прибавете пастата с какао и месите да се получи тесто с равен цвят.
Оставете на топло да втаса 1 час.
Разточете бялото тесто на голям правоъгълник. Намажете с олио и отгоре сложете тестото с какао също на правоъгълник, като го намажете с разтопен шоколад.
Двата листа се навиват на руло и с ръце се точи напред, назад да се удължи.
Отрежете края на рулото като розичка за средата на празничната питката.
Отрежете и 10 кръгчета по 2 см и наредете като цвете в средата 8 от тях, останалите две са за пълнеж в двата края на тавата.
Останалото тесто се срязва на две през средата и всяка се усуква.
Поставете от двете страни на тавата и оставете да втаса още 20 минути, докато напълни тавата.
Намажете с четка с разбит жълтък с 1 с.л. олио и печете в загрята умерена фурна 170°C до готовност, при мен за 25 -30 минути, като след 15 минути се покрива с фолио, да не изгори.
Мека, пухкава и вкусна шоколадова пита за всеки повод!
Да ви е сладко с моята шоколадова пита с какао!