Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта, киселото мляко и олиото. Добавете останалите продукти и разбийте до еднородна смес.
Отделете от сместа 1 ч.ч. и в нея разбъркайте какаото добре.
Изсипете сместа, която е без какаото, в намаслена и набрашнена форма за кекс и отгоре изсипете сместа с какаото като я разбърквате леко, за да се ошари.
Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 35 - 40 минути или до готовност. Оставете кекса да се охлади добре.
Начупете шоколада на малки парченца сложете го на водна баня да се разтопи заедно с млякото, бъркайте за да се получи хомогенна смес.
Изстиналия кекс го залейте с топлата глазура (заливка) и поръсете отгоре с пръчици и оставете да се стегне заливката.