Рогчета с кренвирши

Рогчета с кренвирши
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"За закуска или обяд си хапнете рогчета с кренвирши"

Необходими Продукти

  • кренвирши - 3 бр.
  • готово тесто - 500 г
  • олио - 3 с.л.
  • жълтъци - 1 бр.
  • сусам - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете тестото да се отпусне и го разделете на две части.

Разточете ги върху набрашнена гладка повърхност.

Нарежете ги на ленти с остър нож.

Нарежете кренвиршите през средата, а след това още веднъж.

Вземете една лента тесто и я навийте плътно върху кренвирш.

Наредете домашните рогчета в голяма тава върху хартия за печене.

Намажете ги с разбит жълтък и олио.

Поръсете ги със семена и ги сложете да се печат за около 20 минути на 180 °C.

Рогчетата с кренвирши са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: