Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пролетни рулца»Хрупкави пролетни рулца

Хрупкави пролетни рулца

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хрупкави пролетни рулца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4 бр.
"Хрупкави изкушения ви очакват на масата!"

Необходими Продукти

  • соеви кълнове - 220 гр.
  • зелен лук - 120 гр.
  • моркови - 12 гр.
  • бамбукови кълнове - 120 гр.
  • гъби - 120 гр.
  • сол - 1 ч.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л. светъл
  • вино - оризово китайско 1 с.л.
  • кори - за баница
  • нишесте - 1 с.л. размито 4 части нишесте и 5 части вода
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете всички продукти на тънки ивички. Загрейте тигана уок, добавете 3 - 4 с. л от олиото и след като се загрее запържете набързо зеленчуците за около 1 минута. Добавете солта, захарта, 1 с. л. от соевия сос и оризовото вино и продължете да пържите още около 1 1/2 – 2 минути. Свалете от огъня, отцедете излишната мазнина и оставете сместа да се охлади.

Корите за баница ги нарежете на квадрати със страна 15 см. Сложете по 1 с. л. от пълнежа в центъра на квадрата. Прехвърлете долния ръб върху пълнежа и подпъхнете краищата. Намажете горния ръб с размитото нишесте и увийте на стегнато руло. По същия начин направете всички рулца.

Загрейте голямо количество олио в тиган уок и изпържете рулцата на порции за около 2 - 3 минути или докато станат златисти и хрупкави. Извадете ги с решетъчна лъжица и ги оставете върху кухненска хартия или решетка да се отцедят от мазнината.

Сервирайте горещи със соев сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
54
41
32
21
10
Дай твоята оценка: