Начин на приготвяне
Карфиолът се сварява във вряща подсолена вода. След като е готов, се оставя да се отцеди и охлади. Нарязва се на много ситно и се слага в купа.
Праза се измива и се реже на ситно. Чесънът се бели и също се нарязва на ситно. Добавят се към карфиола. Следват яйцата, подправките и протеина.
Всичко се разбърква добре и се сипва в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см. Блатът за пица се пече в загрята на 180 градуса фурна до златисто.
През това време гъбите се обелват и се режат на полумесеци. Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Доматът се реже на полумесеци, а шунката на ивици.
Кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като блатът от карфиол е готов, отгоре се подреждат продуктите, като накрая се поръсва обилно с кашкавал.
Вкусната пица се пече още 10 минути.
Да ви е сладко с тази кето пица с блат от карфиол и шунка!