Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с блат от карфиол

Пица с блат от карфиол

Пица с блат от карфиол
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"В търсене на по-диетичен вариант на пицата открихме тази пица с блат от карфиол, която е и изключително вкусна"

Необходими Продукти

  • За блата
  • карфиол - 1 бр.
  • яйца - 2 - 3 бр
  • галета - 3 с.л.
  • кашкавал - 200 - 300 г
  • сол
  • черен пипер
  • За плънката
  • прошуто
  • маслини
  • гъби
  • доматен сос
  • моцарела
  • кашкавал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа се настъргва карфиолът, добавят се 2-3 яйца, галета, настърган кашкавал, сол и черен пипер.

Сместа се разбърква добре и се изсипва върху хартия за печене. Разстила се да е с дебелина около 1 см. Пече се в предварително загрята фурна на 200°С за 15-20 мин на долно ниво за печене.

След рова се изважда, намазва се с доматен сос и отгоре се нареждат нарязаните продукти за плънката: прошутото, маслини, гъби, моцарела и кашкавал.

Пицата се връща отново във фурната и се слага на най-горното ниво с включен горен реотан за 5-10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Весела
Весела
Много вкусна,благодаря
30.03.2020 18:56