Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Кето Пица с блат от карфиол и шунка

Кето Пица с блат от карфиол и шунка

Кето Пица с блат от карфиол и шунка
Снимка: Теодора Мещерова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ето я перфектната пица за нас - здравословна и вкусна"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 малка глава
  • праз - 1/2 стрък
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • чубрица - 2 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • протеин - 1 с.л. растителен
  • домати - 1 бр.
  • гъби - 2 бр. печурки
  • чушки - 1/2 бр. червени
  • кашкавал - 100 г
  • шунка - 25 г пуешка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се сварява във вряща подсолена вода. След като е готов, се оставя да се отцеди и охлади. Нарязва се на много ситно и се слага в купа.

Праза се измива и се реже на ситно. Чесънът се бели и също се нарязва на ситно. Добавят се към карфиола. Следват яйцата, подправките и протеина.

Всичко се разбърква добре и се сипва в предварително застлана с хартия за печене тавичка с диаметър 26 см. Блатът за пица се пече в загрята на 180 градуса фурна до златисто.

През това време гъбите се обелват и се режат на полумесеци. Чушката се почиства от семките и се реже на ивички. Доматът се реже на полумесеци, а шунката на ивици.

Кашкавалът се настъргва на фино ренде. След като блатът от карфиол е готов, отгоре се подреждат продуктите, като накрая се поръсва обилно с кашкавал.

Вкусната пица се пече още 10 минути.

Да ви е сладко с тази кето пица с блат от карфиол и шунка!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: