Начин на приготвяне
Яйцето, захарта, олиото и какаото се разбиват. Добавя се киселото мляко с лъжица сода.
Нутелата се бърка с топлата вода и се изсипва в сместа. Изсипва се и сметаната и брашното, към което е добавен бакпулверът и всичко се разбърква до получаване на гъста кексова смес.
Пече се в предварително загрята фурна на 150 градуса първите 5 минути, след това се допича на 180 градуса до суха клечка.
Докато се пече кексът пригответе заливката по следния начин: Сипвате сметаната в съд и слагате на котлона до заграване.
Дърпате сметаната и прибавяте шоколада и какаото. Трябва да се получи малко по рядко от течен шоколад.
Когато кексът е готов изчаквате 20 минути, дупчите с вилица навсякъде и заливате.
Шоколадовият кекс с много шоколад е готов.