Начин на приготвяне
За платките:
Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се бърка.
Прибавя се содата и се разбърква много добре.
Маслото се слага в тенджера.
Прибавя се захарта и се затопля на ниска температура, докато захарта се разтопи, след което се сваля от котлона.
Прибавя се оцетът и се разбърква много добре.
В брашното се прави кладенче, в което се изсипва маслото със захарта.
Започна да се замесва тесто, като след като брашното се разбърка с маслото и захарта, се прибавя яйцето.
Замесва се меко лепкаво тесто.
Тестото се слага за 20 мин в хладилник, за да стегне.
След като тестото се охлади, се разделя на две части.
Всяко част се разточва на тънка кора върху хартия за печене.
С шаблон се изрязва сърце.
Изрязаното сърце с хартията за печене се слага в тава.
Пече се 6 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.
Платките се оставят да изстинат, като се премахва хартията за печене.
За ягодовия пълнеж:
Домашният конфитюр се слага в съд с незалепващо покритие.
Прибавя се царевичното нишесте.
Разбърква се много добре.
Затопля се на 5 мин на ниска температура при продължителна бъркане, след което се оставя да изстине.
За крема:
Козето кисело мляко се изцежда предварително за 24 часа.
Изцеденото козе мляко се изсипва в купа.
Прибавя се пудрата захар и царевичното нишесте.
Разбърква се с тел много добре до получаване на хомогенна смес.
В подноса за торта се слага първата платка.
По краищата се декорира с шприц кремът.
В средата се слага ягодовият пълнеж.
Отгоре се нарежда втората платка за нашия сладкиш за Свети Валентин.
С шприца се декорира цялата платка с крем.
Украсява се с маршмелоус и шоколадови къдрици.
Оставя се в хладилник за 24 часа лимецовото медено сърце с ягоди.