Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Лимецово медено сърце с ягоди

Лимецово медено сърце с ягоди

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Лимецово медено сърце с ягоди
Снимка: Мария Божилова
8 / 9
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
10
"Медено сърце с ягоди - изобщо не ни се искаме да го разрязваме, но трябва"

Необходими Продукти

  • За 2 бр. платки
  • яйца - 1 бр.
  • мед - 62 г
  • кафява захар - 63 г
  • масло - 50 г
  • сода - 4 г
  • лимецово брашно - 210 г
  • оцет - 3 г
  • За ягодовия пълнеж
  • конфитюр от ягоди - 120 г домашен
  • царевично брашно - 7 г фино
  • За крема
  • козе кисело мляко - 2 кофички от 400 г
  • пудра захар - 200 г
  • царевично нишесте - 30 г фино
  • За украса
  • маршмелоу - мини сърца
  • шоколадови къдрици - двуцветни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За платките:

Лимецовото брашно се изсипва в купа, в която ще се бърка.

Прибавя се содата и се разбърква много добре.

Маслото се слага в тенджера.

Прибавя се захарта и се затопля на ниска температура, докато захарта се разтопи, след което се сваля от котлона.

Прибавя се оцетът и се разбърква много добре.

В брашното се прави кладенче, в което се изсипва маслото със захарта.

Започна да се замесва тесто, като след като брашното се разбърка с маслото и захарта, се прибавя яйцето.

Замесва се меко лепкаво тесто.

Тестото се слага за 20 мин в хладилник, за да стегне.

След като тестото се охлади, се разделя на две части.

Всяко част се разточва на тънка кора върху хартия за печене.

С шаблон се изрязва сърце.

Изрязаното сърце с хартията за печене се слага в тава.

Пече се 6 мин в предварително загрята фурна на 180 °C.

Платките се оставят да изстинат, като се премахва хартията за печене.

За ягодовия пълнеж:

Домашният конфитюр се слага в съд с незалепващо покритие.

Прибавя се царевичното нишесте.

Разбърква се много добре.

Затопля се на 5 мин на ниска температура при продължителна бъркане, след което се оставя да изстине.

За крема:

Козето кисело мляко се изцежда предварително за 24 часа.

Изцеденото козе мляко се изсипва в купа.

Прибавя се пудрата захар и царевичното нишесте.

Разбърква се с тел много добре до получаване на хомогенна смес.

В подноса за торта се слага първата платка.

По краищата се декорира с шприц кремът.

В средата се слага ягодовият пълнеж.

Отгоре се нарежда втората платка за нашия сладкиш за Свети Валентин.

С шприца се декорира цялата платка с крем.

Украсява се с маршмелоус и шоколадови къдрици.

Оставя се в хладилник за 24 часа лимецовото медено сърце с ягоди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: