Агнешки бут с гъби по селски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Агнешки бут с гъби по селски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"За да опитаме порция от този ароматен агнешки бут сме готови и Георги да се кръстим"

Необходими Продукти

  • агнешки бут - 1.5 кг
  • гъби - 500 г пресни
  • брашно - 2 с.л.
  • домати - 250 г
  • масло - 150 г краве
  • лук - 100 г
  • люти чушки - 2 бр (по желание)
  • черен пипер - на зърна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостявате бута и го почиствате от ципите и сухожилията. Заливате с 1 1/2 ч.ч. топла вода, посолявате, прибавяте 50 г масло, лютите чушки и няколко зърна черен пипер, захлупвате плътно съда и задушавате на слаб огън до омекване на месото.

Отделно на слаб огън в 50 г масло и малко вода задушавате до златисто ситно нарязания лук. След това прибавяте към него обелените и настъргани домати. Почиствате и измивате гъбите. Нарязвате ги на ивички и ги варите в подсолена вода.

В останалото масло запържвате до златисто брашното и прибавяте към него соса от лука и доматите, а също така-сварените гъби. Разреждате с 1 ч.ч. от бульона, в който сте варили месото.

Посолявате, поръсвате с черен пипер и варите на тих огън, докато се посгъсти. С така приготвения сос, заливате разпределеното в четири чинии месо. Сервирате ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: