Начин на приготвяне
Агнешкият бут се осолява поне 1 час преди да се сложи да се изпече. Зеленият лук и гъбите се измиват, почистват се и се режат на едро. Сипват се на дъното на дълбока тава.
Овкусяват се със сол, червен пипер. черен пипер и олио. Отгоре се слага агнешкият цял бут или срязан на две. Намазва се с олио и отгоре се поръсва с черен пипер, червен пипер и цялото пакетче с подправката за агнешко.
Намазва се хубаво и от двете страни с помоща на четка или с ръка, както ви е удобно. Слага се консервата с домати и се разбърква. Долива се вода, докато месото се покрие. Печем на 180 градуса под капак или фолио за поне 2 часа.
Накрая махаме капака или фолиото и оставяме да се запече месото като от време на време го поливаме със соса. 10 минути преди да изключите фурната поръсете печеното агнешко с пресен девесил.
Агнешкият бут със зелен лук и гъби е готов.