Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински гърди с кисело зеле и зрял боб

Свински гърди с кисело зеле и зрял боб

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Свински гърди с кисело зеле и зрял боб
Снимка: Таня Левенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Ако някога сте се чудели как изглежда перфектната кулинарна комбинация - отворете рецептата и ѝ се полюбувайте"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 5 бр. (дълги парчета)
  • кисело зеле - 1 бр. (средна)
  • боб - 300 г (консерва боб с доматен сос)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • мас - на вкус (зелето обича мазнината)
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • универсална подправка - вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските гърди се нарязват на средни парчета и се запържват в мазнината. Изваждат се и в тигана се слагат лукът и морковите, нарязани на дребно.

Добавя се нарязаното кисело зеле и то се запържва до полуготовност. Сместа се изсипва в тава, прибавя се месото, консервата боб заедно със соса, червеният пипер, 1 ч.ч. топла вода и подправките.

Всичко се разбърква добре и се поставя във фурната. Тя се включва на 200 градуса и печенето продължава до извиране на водата - около час.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: