Начин на приготвяне
Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване.
Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи и чушките и бамя, почистена от дръжките.
Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязаният магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовият гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.
Коментари
По принцип не ям патладжани, но по тази рецепта бих ги ял винаги.
"Иги" имаш поздрави от един случаен готвач аматьор, и ти благодаря за тази хубава рецепта.