Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печена тиква»Лесна печена тиква на фурна

Лесна печена тиква на фурна

Iva NikolaevaIva Nikolaeva
Новак
151
Лесна печена тиква на фурна1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
"И дете може да се справи с приготвянето на Лесна печена тиква на фурна"

Необходими Продукти

  • тиква - 1 кг (или по - малко)
  • захар - 5 - 6 с.л.
  • за сиропиране
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч. (зависи колко искате да е сладко)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се измива добре и се нарязва на големи парчета (по желание се оставя кората или се премахва).

Парчетата се поставят с кората нагоре, като се подреждат в тавата и се сбиват по възможност най-много, защото тиквата омеква и остава празно място.

На котлона се слага водата да заври и се сипва захарта. Бърка се енергично няколко минути, докато захарта се разтопи, и се маха от котлона.

С получената смес се залива тиквата и се слага да се пече при загрята фурна на 200 градуса, докато омекне.

След като е омекнала тиквата, се изважда тавата и започвате да обръщате парчетата с кората на долу.

По желание върху всяко едно се сипва малко захар и се връща във фурната да се разтопи, докато същата изстива.

Печената тиква се хапва топла или охладена, в зависимост от желанието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: