Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца Фламенка

Яйца Фламенка

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Яйца Фламенка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
"Не просто яйца, а истинска гозба с яйца с неповторим аромат и богат вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • грах - 150 г стерилизиран
  • домати - 700 г
  • зелен фасул - 150 г стерилизиран
  • шунка - 150 г
  • салам - 90 г чеснов
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 1 скилидка
  • олио
  • магданоз - 1 стрък
  • бульон - 1 ч.ч.
  • чушки - 2 бр. стерилизирани
  • захар - щипка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ситно лука и чесъна и ги сложете да се запържат в олио, прибавят се нарязана шунка, нарязаните на парченца домати, черен пипер, сол, щипка захар и бульон и се задушава до омекване.

Добавят се грахът, ситно нарязания магданоз, ситно нарязания зелен фасул и сместа се разстила в тавичка за печене.

Отгоре се чукват яйцата, украсява се с нарязания на парченца салам, нарязаната на ивички останала шунка и стерилизираните чушки.

Пече се, докато белтъците се втвърдят. Яйца Фламенка се поднасят веднага с хапки пържен хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
41
32
21
10
Дай твоята оценка: