Начин на приготвяне
Нарязвате зеленчуците на дребно и месото на големина по ваш избор.
В тиган с малко олио задушавате телешкото месо за около 5 минути. Добавяте и вече нарязаните на дребно зеленчуци.
След като лукът стане прозрачен и зеленчуците поомекнат, добавете домата/доматено пюре и налейте вода. Оставете телешката супа да ври, докато всичко почти стане готово.
Добавете фидето и подправките и оставете курбан чорбата да ври на слаб огън за още около още 10-15 минути или до пълна готовност на фидето.
Направете си застройката, като разбиете яйцето с киселото мляко и брашното.
Внимателно прибавете застройката към супа, като бъркате непрекъснато.
Свалете от котлона и в тиган с малко олио запържете червения пипер.
Изсипете запръжката в супата, поръсете с нарязан магданоз.
Добавете малко ЛЮБОВ и сервирайте най-вкусната телешка курбан чорба.
Пожелайте добър апетит с тази телешка курбан чорба по селски.