Емпанада с пиле и маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Емпанада с пиле и маслини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • масло - 340 г или маргарин
  • яйца - 3 бр
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • студена вода - 3 ч.л.
  • сол
  • пилешки гърди - 2 бр обезкостени
  • маслини - 1/2 ч.ч., нарязани зелени
  • палмова сърцевина - 1/2, нарязана
  • брашно - 2 с.л. универсално
  • лук - 1 глава, нарязан
  • олио - 1 с.л.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Oтделете белтъка на 1 яйце. Смесете жълтъка с останалите цели яйца, брашното, маргарина, бакпулвера и солта в голяма купа. Смесете всички необходими продукти за около 10 мин. или до образуването на тесто. Прибавете студена вода до получаване на желаната консистенция.

Смесете пилешките гърди, нарязания лук, олиото, солта и 1 ч.ч. вода в тенджера под налягане. Оставете на умерен огън за 10 мин., след като започне да излиза парата от тенджерата. Ако нямате тенджера под налягане, варете около 30 мин. в обикновена тенджерка.

Извадете свареното месо и запазете бульона. Нарежете пилешките гърди и и ги сложете в тенджерка. Прибавете зелените маслини, палмовата сърцевина, доматеното пюре и смесете с 2 с.л. брашно. Оставете на умерен огън и сварете плънката, като бавно добавяте бульона до получаването на паста.

Сложете от тестото в индивидуални формички за печене, като го притиснете хубаво, но оставите малко извън краищата. Напълнете с пилешко. Направете малко капаче от тестото и покрийте формичката. Притиснете, така че да се залепи и отстранете излишното тесто. Намажете с жълтък. Печете за около 25 мин. до златисто-кафяво.

Оставете да се охладят и извадете от формичките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: