Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Емпанади»Емпанада с пиле (Empanada de pollo)

Емпанада с пиле (Empanada de pollo)

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Емпанада с пиле (Empanada de pollo)
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Ароматно, нетипично и много вкусно - три причини още днес да приготвиге Емпанада с пиле"

Необходими Продукти

  • брашно - 450 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • вода - 100 мл
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 120 мл
  • сол - 1 ч.л. с връх
  • За плънка
  • пилешко филе - 1 бр. цяло, сварено
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 1 бр. зелена + 1 бр. червена (месеста)
  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - 50 - 60 мл (или олио)
  • захар - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете течностите, мазнината, солта и жълтъка на яйцето и замесете гладко тесто. То не трябва да се меси дълго, а само толкова, колкото е необходимо до постигане на гладкост.

Оставете го да почине 10 минути.

Загрейте зехтина за плънката и запържете накълцаните лук и чушки до омекване, като им ръснете малко сол. Добавете доматите - обелени и нарязани на ситно, заедно със захарта. Гответе, докато Софритото се посгъсти, и сложете чесъна, нарязан на ситно, и пилешкото филе на кубчета. След 2 минути отстранете от огъня.

Тестото разделете на две части, като може да си отделите от него за украса. На този тип емпанади (Empanada de pollo con tomate) испанците обичат да слагат различни орнаменти, с които украсяват.

Директно върху лист хартия за печене разточете едната част на тънка обла кора. Сложете плънката на дебел пласт, без да стигате съвсем до краищата. Разточете и втората част и положете отгоре, прищипвайки краищата и притискайки ги със зъбчетата на вилица.

От заделеното тесто си изработете фитилчета, с които украсете емпанадата. Намажете с разбития с малко сол белтък.

Поставете в загрята на 180 градуса фурна за 30-32 минути.

Поднесете емпанадата топла или вече изстинала.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
По-красива и от Испанската,даже! :))))
27.02.2018 17:28
1
1
Покажи всички подкоментари
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
На това му се казва ИСПАНСКА рецепта! Браво, Дани
27.02.2018 16:54
1