Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Милинки»Чудни милинки в хлебопекарна

Чудни милинки в хлебопекарна

Чудни милинки в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
100 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10
"Натискате копчето и - хоп - вкусни милинки - вижте как"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • мая - 20 г жива
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • за заливката
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
  • масло - 50 - 60 г
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - на върха на ножа
  • жълтъци - 1 бр.
  • за поръсване
  • сирене
  • галета - щипка
  • олио - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В хлебопекарната сложете всички течни съставки за тестото. Отгоре сложете сухите и натрошете маята.

Пуснете на програма месене и втасване. Извадете втасалото тесто и с намазнени ръце късайте топчета.

Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене на разстояние.

Поръсете със сиренето и малко олио. Оставете да втаса повторно за 20 минути.

Направете заливката, като запържите в маслото червения пипер (внимавайте да не загори).

Сложете брашното и запържете и него. Разредете заливката с прясното мляко.

Намажете милинките със сместа, поръсете с галета и изпечете в умерена фурна до приятен златист загар.

Чудните милинки в хлебопекарна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: