Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кашкавал на фурна»Печен кашкавал със сирене в гювече

Печен кашкавал със сирене в гювече

Печен кашкавал със сирене в гювече
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Любимият на всички печен кашкавал"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой
  • домати - 1 брой
  • зелен лук - 1 стрък
  • кашкавал - 50 грама
  • сирене - 1 резен
  • масло - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 щ.
  • черен пипер - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на едно гювече сипете наситнения лук. Отгоре наредете филийки домат и посолете леко.

Върху домата сложете плочката сирене и го поръсете с черен и червен пипер. Подредете резените кашкавал и сложете гювечето в студена фурна.

Включете на 180 градуса и печете около 20 минути. Извадете и оформете гнездо в средата, чукнете яйцето и върнете във фурната, докато стегне и се забули.

Поднесете с люта чушка.

Печеният кашкавал със сирене в гювече е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: