Начин на приготвяне
В една купа слагаме каймата, към нея прибавяме ситно нарязаното зеле, рендосания лук и двете яйца.
Овкусяваме със сол и черен пипер. Смесваме продуктите добре.
От получената смес оформяме големи кюфтета /аз ги направих 6 бр./ и ги подреждаме в намазана с олиото тавичка, като оставяме по малко разстояние между тях.
Завиваме тавичката с фолио и печем 45 минути на 180 °C.
Докато се пекат кюфтетата, настъргваме кашкавала и към него прибавяме майонезата.
Двете съставки смесваме добре.
След 45-те минути изваждаме тавичката от фурната и върху всяко от кюфтетата поставяме от смесените кашкавал и майонеза.
Връщаме тавичката във фурната за още 15 минути вече без фолиото.
Получените вкусни кюфтета със зеле сервираме на гости с различни гарнитури.
Приятен апетит!