Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Яхния»Леща чорба с патладжан

Леща чорба с патладжан

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Леща чорба с патладжан2 / 2
26/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • леща - 150 г
  • патладжани - 1 бр
  • арпаджик - 20 глвички
  • домати - 2 бр
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 40 г краве
  • брашно - 1 с.л. (типово)
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Заливате лещата със 7-8 ч.ч. студена вода и варите на умерен огън. Нарязвате необеления патладжан на ивички и го прибавяте към лещата.

Почиствате арпаджика и го запържвате в разтопеното масло. Щом порозовее, прибавяте обелените и настъргани домати, червения пипер и счукания чесън.

Разбърквате и сипвате запръжката в супата. Посолявате, поръсвате с черен пипер и джоджен и варите още десет минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: