Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Печен карфиол с майонезен сос

Печен карфиол с майонезен сос

Печен карфиол с майонезен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Страхотно се комбинират карфиолът и майонезеният сос"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • майонеза - 200 грама
  • копър - 5 стръка
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • горчица - 1 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накъсайте на розички карфиола, измийте и го прехвърлете в намазнена тава за печене.

Овкусете с черен пипер, зехтин и сол.

Загрейте фурната на 200 градуса, изпечете карфиола до приятен загар.

Междувременно пригответе майонезения сос. За целта пресовайте чесъна и го разбъркайте с горчицата, майонезата и черен пипер на вкус.

Към соса добавете наситнения копър и разбъркайте.

Охладения карфиол поръсете със соса и сервирайте.

Печеният карфиол с майонезен сос е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: