Начин на приготвяне
Взимаме една дълбока купа и чукваме яйцата в нея.
Разбиваме ги и добавяме киселото мляко. Разбъркваме добре, добавяме захарта и отново разбъркваме.
В друга купа обелваме и слагаме банана. Хубаво е бананът да е добре узрял. Намачкваме го добре. За целта може да използваме инструмента за мачкане на картофи или вилица.
След като сме го намачкали хубаво, добавяме постепенно към него прясното мляко и разбъркваме добре, да се получи хомогенна смес.
Когато сме готови, изсипваме сместа с банана и прясното мляко в дълбоката купа към останалите продукти и разбъркваме.
Добавяме олиото, а след това и брашното. Разбъркваме до получаване на хомогенна смес.
Накрая слагаме ванилията и содата и отново разбъркваме.
Взимаме тавата, в която ще печем, и я намазняваме хубаво навсякъде.
След това изсипваме сместа и слагаме да печем ароматния бананов кекс в предварително загрята фурна.
Печем до готовност на средни градуси любимия кекс.
След като банановият кекс с кисело и прясно мляко е готов, го вадим от фурната.