Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Маслен лимецов кекс

Маслен лимецов кекс

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Маслен лимецов кекс
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
03/03/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Прекрасен нежен кекс с чуден маслен вкус Опитайте го"

Необходими Продукти

  • масло - 2 ч.ч. + 2 с.л. за намазване на формата за кекс
  • захар - 2 ч.ч.
  • яйца - 6 бр.
  • ванилова есенция - 4 ч.л. течна
  • лимецово брашно - 3 ч.ч. + 1 с.л. за поръсване на формата за кекс
  • бакпулвер - 5 ч.л.
  • прясно мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне, след което се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.

Прибавя се захарта и се разбърква с миксер до получаване на хомогенна смес.

Прибавят се едно по едно яйцата при продължително бъркане. Прибавя се прясното мляко и ваниловата есенция.

Лимецовото брашно се разбърква с бакпулверът в отделна купа, след което се прибавя към сместа след млякото и ваниловата есенция.

Сместа се разбърква много добре по получаване на мехурчета.

Формата за кекс се поръсва с лимецово брашно и се намазва с масло, след което се изсипва сместа.

Кексът се пече в предварително загрята фурна 50 минути на 160 градуса.

Масленият лимецов кекс е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Чудесен
04.03.2023 08:20
1
1
Покажи всички подкоментари