Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне, след което се слага в купа, в която ще се разбърква сместа.
Прибавя се захарта и се разбърква с миксер до получаване на хомогенна смес.
Прибавят се едно по едно яйцата при продължително бъркане. Прибавя се прясното мляко и ваниловата есенция.
Лимецовото брашно се разбърква с бакпулверът в отделна купа, след което се прибавя към сместа след млякото и ваниловата есенция.
Сместа се разбърква много добре по получаване на мехурчета.
Формата за кекс се поръсва с лимецово брашно и се намазва с масло, след което се изсипва сместа.
Кексът се пече в предварително загрята фурна 50 минути на 160 градуса.
Масленият лимецов кекс е готов.
Коментари