Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Веганов шоколадов мус с Аквафаба

Веганов шоколадов мус с Аквафаба

Иван ПауновИван Паунов
Чирак
831k141
Веганов шоколадов мус с Аквафаба
Снимка: Иван Паунов
1 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Здравословен веганов шоколадов мус с Аквафаба - една лъжичка и сте в Рая"

Необходими Продукти

  • За муса
  • аквафаба - 200 мл вода от консерва нахут
  • шоколад - 200 г натурален
  • сол - 1 щипка
  • За украсата
  • захар - 60 г кристална
  • орехи - 3 бр.
  • портокалов сок - от 1/2 портокал
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме шоколада на водна баня. След това си прецеждаме водата от нахута в дълбок съд.

Разбиваме с миксер, до получаването на сняг, точно като при белтъците. За да стане по-бързо, прибавете щипка сол.

В малка касерола разтапяме захарта на слаб огън върху котлона.

В разтопената захар изстискваме сока от портокал. След минутка-две добавяме орехите, които леко сме натрошили.

Разбъркваме за кратко, за да се карамелизират и сваляме от котлона.

Смесваме аквафабата с разтопения шоколад и разбъркваме.

Прехвърляме в чашки и оставяме да стегне в хладилника за 2 часа.

Поднасяме шоколадови мус с карамелизираните орехи и стръкче прясна мента.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: