Начин на приготвяне
Разтворете желатина в малко вода. Оставете го да се втвърди.
Стоплете желатина, да се втечни.
Разтопете на водна баня шоколада. Към него добавете кленовия сироп и разтворения желатин. Разбийте с миксер на твърда пяна аквафабата.
Добавете постепенно какаото към нея. След като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата.
Разпределете в купички за сервиране и оставете в хладилник за 10 минути.
Трайността на тези шоколадови мусовете е около 2 часа след приготвянето им, защото в тях не е добавена захар, която да държи обема на пяната от аквафаба.
За най-добър резултата пригответе до максимум 30 минути, преди да ги сервирате шоколадов мус с аквафаба и съхранявайте в хладилник.