Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Шоколадов мус с аквафаба

Шоколадов мус с аквафаба

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Шоколадов мус с аквафаба
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
18/03/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"За най-добър резултата пригответе до максимум 30 минути, преди да ги сервирате шоколадов мус с аквафаба и съхранявайте в хладилник."

Необходими Продукти

  • аквафаба - 150 мл
  • какао - 1 с.л.
  • разтопен шоколад - 4 с.л.
  • кленов сироп - 3 с.л.
  • желатин - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете желатина в малко вода. Оставете го да се втвърди.

Стоплете желатина, да се втечни.

Разтопете на водна баня шоколада. Към него добавете кленовия сироп и разтворения желатин. Разбийте с миксер на твърда пяна аквафабата.

Добавете постепенно какаото към нея. След като шоколада леко се охлади, започнете бавно да го прибавяте към аквафабата, като продължавате да разбивате с миксер, за да не спадне обемът на аквафабата.

Разпределете в купички за сервиране и оставете в хладилник за 10 минути.

Трайността на тези шоколадови мусовете е около 2 часа след приготвянето им, защото в тях не е добавена захар, която да държи обема на пяната от аквафаба.

За най-добър резултата пригответе до максимум 30 минути, преди да ги сервирате шоколадов мус с аквафаба и съхранявайте в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: