Начин на приготвяне
Разтапяме шоколада на водна баня. След това си прецеждаме водата от нахута в дълбок съд.
Разбиваме с миксер, до получаването на сняг, точно като при белтъците. За да стане по-бързо, прибавете щипка сол.
В малка касерола разтапяме захарта на слаб огън върху котлона.
В разтопената захар изстискваме сока от портокал. След минутка-две добавяме орехите, които леко сме натрошили.
Разбъркваме за кратко, за да се карамелизират и сваляме от котлона.
Смесваме аквафабата с разтопения шоколад и разбъркваме.
Прехвърляме в чашки и оставяме да стегне в хладилника за 2 часа.
Поднасяме шоколадови мус с карамелизираните орехи и стръкче прясна мента.
Да ви е сладко!