Гъбена салата

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гъбена салата2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Пикантна гъбена салата, към която трябва да приготвите много и хубаво вино"

Необходими Продукти

  • гъби - пресни 600 гр.
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 50 гр.
  • бял пипер
  • магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • люти чушки - 1 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме гъбите и ги нарязваме на филийки. Поставяме ги в тенджера с вода и сока от 1 лимон. Оставяме да заври. Вари ме около 5 минути. Отцеждаме гъбите и ги изсипваме в платнена кърпа. Подсушаваме и ги сипваме в салатена чиния.

В отделен съд смесваме сол, пипер, зехтин, сока от 1 лимон и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме много добре и заливаме салатата. Чесъна нарязваме на тънки филийки и поставяме върху гъбите.

Преди да поднесем, оставяме салатата на хладно място за около 2 - 3 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
43
31
20
10
Дай твоята оценка: