Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Арабски питки»Лимецови арабски питки

Лимецови арабски питки

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Лимецови арабски питки
Снимка: Мария Божилова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"А само какви вкусотии може да направите с тези арабски питки.."

Необходими Продукти

  • лимецово брошно - 650 г
  • прясна мая - 1 кубче
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л. Pomace
  • топла вода - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата се изсипва в малка купа.

Прибавя се захарта и разбърква много добре, за да се разтопи захарта.

Маята се натрошава във водата, разбърква се и се оставя да шупне.

Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси.

В средата се прави кладенче, в което се изсипва шупналата мая и зехтинът.

Замесва се меко тесто.

Тестото се разделя на 16 части, като всяка част се оформя на топче.

Топчетата се нареждат на дъска върху хартия за печене. Оставят се да втасат за 30 мин.

От всяко топче се разточва върху брашно плоска питка с размери 20 см, която се слага в плитка тава върху хартия за печене.

Пече се в предварително загрята фурна 10 мин на 200 °C.

След като се изпекат, се изваждат от хартията за печене, слагат в тава и се покриват с кърпа, за са омекнат лимецови арабски питки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: