Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пълнен телешки далак

Пълнен телешки далак

IvankaIvanka
Новак
252422
Пълнен телешки далак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки далак - 1 бр.
  • свинско месо - 375 г (смляно)
  • телешко месо - 375 г (смляно)
  • лук - 800 г
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • джоджен - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • сол - на вкус
  • люти чушки - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и разрязваме далака, като внимаваме да не го пробием.

Приготвяме плънка от смляното месо, нарязания на ситно лук, магданоза, джоджена, червения пипер, солта и по желание - лютата чушка.

Напълваме далака с плънката и го зашиваме.

Слагаме го в тава, намазана с олио и го слагаме да се пече за час и половина в слаба фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: