Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Печен свински далак с праз

Печен свински далак с праз

НикиНики
Гуру
8016k3k4k4
Печен свински далак с праз
Снимка: Ники
1 / 2
05/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Апетитно мезе от свински далак с праз - бодвайте в компанията на любимо питие"

Необходими Продукти

  • свински далак
  • праз
  • сол
  • черен пипер
  • чесън на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е едно изключително мъжко мезе за ценители. Приготвянето му е бързо.

Далаците почистваме и измиваме. Потапяме ги във вряла вода за няколко секунди.

След това се срязват на две по ширина в средата. По-дължината на всяко едно парче се прави дупка, която пълним с парче праз.

Овкусяваме със сухите подправки.

Подреждаме в тава с хартия за печене, която сме намазнили предварително.

Печем свинския далак в предварително загрята фурна за около 15-20 минути.

Поднасяме мезето печен свински далак с праз с чаша червено вино е резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: