Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински далак с кайма

Свински далак с кайма

тинтин
Новак
308033k
Свински далак с кайма1 / 2
09/02/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Всички, които са готвили свински далак, да споделят рецептата, за да може и другите да опитат този деликатес"

Необходими Продукти

  • свински далак - 2 бр. /около360 гр./
  • кайма - 250 гр.свинска
  • чубрица - 1 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте далаците добре. Нарежете всеки далак на три парчета. На всяко парче правим разрез с нож да се получи джоб. Всеки джоб пълним с каймата, която сме омесили с всички подправки.

Нареждаме в тавичка, поръсваме със сол и червен пипер. Поливаме с олио. Наливаме вода в тавичката /около 2 ч.ч./. Покриваме с фолио.

Запичаме в загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Вадим фолиото и запичаме от двете страни по за 5 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: